Ως μέλος του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet), το σχολείο μας συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2022-23 στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Χάρισε ένα Ποίημα», η οποία διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή UNESCO της Πολωνίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Zbigniew Herbert Foundation” και με την υποστήριξη της UNESCO με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας του Δικτύου. Το ελληνικό Δίκτυο ASPnet συμμετείχε με 40 σχολεία, όλων των βαθμίδων, τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών παγκοσμίως.
Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, σε διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή της Διεθνούς Συντονίστριας του Δικτύου ASPnet-UNESCO και κατόπιν πρόσκλησης από την Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου κα Δηλάρη, η δράση του σχολείου μας παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική από την εκπαιδευτικό του Ραλλείου Αικατερίνη Χριστοδούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και το συντονισμό της δράσης, και τη μαθήτρια της Β τάξης Βασιλική Παναγοπούλου. Η κυρία Χριστοδούλου παρουσίασε τη μέθοδο με την οποία η δράση, πέραν των προτεινόμενων από τους διοργανωτές, ενσωματώθηκε και στην καθημερινή διδακτική πρακτική τεσσάρων γλωσσών στο Ράλλειο Λύκειο. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια εκφράστηκαν από την κυρία Maria Dzieduszycka, Καθηγήτρια Λογοτεχνίας και Πρόεδρο του Ιδρύματος “Zbigniew Herbert Foundation”, για τη μέθοδο της ενσωμάτωσης των ποιημάτων στη διδασκαλία που εφαρμόστηκε και η οποία συνδέεται με το νέο Πλαίσιο της UNESCO για την «Εκπαίδευση στον Πολιτισμό και τις Τέχνες».
Υπενθυμίζουμε ότι η δράση «Χάρισε ένα Ποίημα» υλοποιήθηκε στο Ράλλειο Λύκειο και στις 4 γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο από τις φιλολόγους: Αναστασία Ιορδάνογλου (Γαλλικής), Μαρία Παναγιωτοπούλου (Ελληνικής), Αντιγόνη Πατίκα (Γερμανικής) και Αικατερίνη Χριστοδούλου (Αγγλικής), η οποία, ως εκπαιδευτικός-συντονίστρια ASPnet για το Ράλλειο Λύκειο, σχεδίασε και συντόνισε την υλοποίηση της δράσης. Λεπτομερή περιγραφή των πολύγλωσσων δραστηριοτήτων ενσωμάτωσης μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://lyk-ralleion.att.sch.gr/index.php/gr/ekpaideftika-programmata/unesco-aspnet/2079-21-3-2023-pagkosmia-imera-poiisis
Ευχαριστούμε την κυρία Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet) για την αμέριστη υποστήριξη και την αγαστή συνεργασία.

gift-1

gift-2

gift-3

gift-4