Το σχολείο μας, ως μέλος του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO ASPnet, έλαβε μέρος με 10 μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικούς στο 22ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO ASPnet με θέμα «Χτίζοντας την Ειρήνη σε προσωπικό επίπεδο, στη σχολική ζωή και στην κοινωνία». Οι εργασίες του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc την 29η Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2024. Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc.
Συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Α’ τάξης Κουναλάκη Χριστίνα, Χιντιπάτογλου Αθηνά και Παπαμαργαρίτη Βασιλική-Παρασκευή, της Β’ τάξης Τσαντάκη Ειρήνη, Σαρηγιάννη- Κασέρο Ειρήνη, Φιλιππίδου Ιωάννα-Ευαγγελία, Ψυρροπούλου Ιωάννα-Δέσποινα και Φαναριώτου Παρασκευή (εθελόντρια Γραμματέας της 10ης Ομάδας) και στις μαθήτριες της Γ’ τάξης Κατσούλη Αριάδνη-Άννα (ορισμένη Πρόεδρος της 6ης Ομάδας) και Λαμπροπούλου Σπυριδούλα (ορισμένη Γραμματέας της 5ης Ομάδας) που εκπροσώπησαν επάξια ως σύνεδροι το σχολείο μας. Η Κατσούλη Αριάδνη-Άννα και η Τσαντάκη Ειρήνη παρουσίασαν την καλλιτεχνική αποτύπωση του θέματος (τραγούδι-κιθάρα), σε σκηνοθετική ιδέα της Λαμπροπούλου Σπυριδούλας, ενθουσιάζοντας τους συνέδρους!
Την ομάδα του Ραλλείου Λυκείου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Κεσκεσιάδου και Κατερίνα Χριστοδούλου, συντονίστρια UNESCO ASPnet για το Ράλλειο Λύκειο και υπεύθυνη για την όλη προετοιμασία και τον συντονισμό της ομάδας των μαθητριών.

 unesc-1unesc-2unesc-3unesc-4