Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων, πραγματοποίησε, την Τρίτη 17/10/2023, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση διάχυσης του έργου του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet), με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, αρμόδια υπηρεσία για το Συντονισμό του Δικτύου στην Ελλάδα και απευθυνόταν σε Διευθυντές/-ντριες και Υποδιευθυντές/-ντριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Πειραιά ώστε να ενημερωθούν προκειμένου τα σχολεία ευθύνης τους να ενταχθούν στο Δίκτυο, εφ’ όσον το επιθυμούν.
Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Πειραιά Δρ Διονύσιος Αναστασόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α κυρία Βασιλική Μακρή. Στη συνέχεια, η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου κυρία Βέρα Δηλάρη, παρουσίασε τη λειτουργία του Δικτύου τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Ακολούθησαν παρουσιάσεις πιλοτικών προγραμμάτων και καλών πρακτικών από σχολεία μέλη του Δικτύου. Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κυρία Αικατερίνη Χριστοδούλου, συντονίστρια UNESCO ASPnet του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά, στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων της ΔΔΕ Πειραιά και υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα UNESCO-Ευρωπαϊκής Ένωσης: Διδάσκοντας & Μαθαίνοντας ΜΕ την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και το εκπαιδευτικό σενάριο που εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Ράλλειο Λύκειο με τίτλο Το Ρεμπέτικο στην τάξη, υπό την ιδιότητά της ως πιστοποιημένης από την UNESCO εκπαιδευτικού για την ενσωμάτωση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη σχολική εκπαίδευση.

17_10_23_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf

17_10_23_ΑΦΙΣΑ.pdf