Παιδαγωγική ομάδα: Αγγελιδάκης Δημήτριος (Πληροφορικής)- Συντονιστής , Γίουργα Αιμιλία (Φιλόλογος), Κουρκουμέλη Αρετή (Φιλόλογος).

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθήτριες, να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από πτυχές του Ευρωπαϊκού πολιτισμού , χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, την Αγγλική Γλώσσα, την Πολιτική Παιδεία και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Δόθηκε η δυνατότητα στις μαθήτριές μας, να κατανοήσουν καλύτερα την ποικιλομορφία ενός άλλου ευρωπαϊκού πολιτισμού και γλώσσας και τις βοήθησε να αποκτήσουν απαραίτητες δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, την διεθνοποίηση και την εξωστρέφειά τους. Ενισχύθηκε η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση καθώς και η διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση των θεμάτων στο πλαίσιο της ολιστικής εκπαιδευτικής προσέγγισης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην Πορτογαλία και επίσκεψη στο ESERO (European Space Education Resource Office) που ανήκει στον ESA (European Space Agency – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) όπου οι μαθήτριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά το οποίο ερεύνησαν, αξιοποίησαν προτεινόμενες πηγές, έδρασαν και άσκησαν την κριτική τους ικανότητα.