Παιδαγωγική ομάδα: Αναστασία Κεσκεσιάδου (Φιλόλογος), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Κοινωνικών Επιστημών), Κατερίνα Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας)

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η εφαρμογή στο πεδίο των γνώσεων και των δεξιοτήτων που οι μαθήτριες αποκτούν στην τάξη αναγνωρίζοντας, συνδυάζοντας και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Αγγλική Γλώσσα , ενεργοποιώντας έτσι την κριτική τους σκέψη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύονται η συνεργατική μάθηση, η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση καθώς και η διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση των θεμάτων στο πλαίσιο της ολιστικής εκπαιδευτικής προσέγγισης. Οι γενικότεροι θεματικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε το πρόγραμμα ήταν: Πολιτιστική Κληρονομία, Αειφορική διαχείριση των μνημείων, Καλλιτεχνική παιδεία.

Οι μαθήτριες εργάστηκαν στις κατά τόπους επισκέψεις σε ομάδες με ειδικά σχεδιασμένα φύλλα εργασίας αφού είχε προηγηθεί μελέτη των συγκεκριμένων τόπων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  1. Ακρόπολη-Νέο Μουσείο Ακρόπολης
  2. Αρχαία Αγορά
  3. Ναός Ποσειδώνα στο Σούνιο

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργαστήκαμε με το Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Education for Sustainable Development.