Παιδαγωγική ομάδα: Κατωπόδης Γεώργιος (Βιολόγος)- Συντονιστής , Ζουμπλιός Πέτρος (Φυσικός), Μαρκόπουλος Παναγιώτης (Βιολόγος).

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθήτριες να υλοποιήσουν δράσεις φροντίδας των αδέσποτων ζώων, να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τα ζώα, να συμμετέχουν σε προσπάθειες που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων, να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο πρόβλημα των αδέσποτων και στην προστασία τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την ενημέρωση των μαθητριών για τα προβλήματα των αδέσποτων ζώων από αντιπροσωπεία της φιλοζωικής ομάδας Sapt Hellas, από αντιπροσωπεία της φιλοζωικής ομάδας ΖΩ.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) καθώς και από κτηνίατρο της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Σαντορίνη, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα στην περιοχή και για την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους.

Το πρόγραμμα "Φιλοζωία εν δράσει" παρουσιάστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.