Επέκταση του Προγράμματος ROOTS έως 31/12/2020

Η προγραμματισμένη τελική Διεθνική Συνάντηση του προγράμματος επρόκειτο να λάβει χώρα από 1 έως 2 Ιουνίου 2020 στο σχολείο μας με τη συμμετοχή όλων των Συντονιστών και των Διευθυντών των εταιρικών σχολείων. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η σύνταξη της Τελικής Έκθεσης του προγράμματος.

Παράλληλα είχε προγραμματιστεί επίσκεψη και ξενάγηση των συμμετεχόντων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών και στην πόλη του Ναυπλίου.

Δυστυχώς, η συνάντηση ματαιώθηκε δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη πραγματοποίησή της εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων από και προς τον διεθνή Αερολιμένα Αθηνών λόγω ανωτέρας βίας (COVID-19).

Τελικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου στις 2 Ιουνίου 2020 με τη συμμετοχή μόνο των Συντονιστών από κάθε εταιρικό σχολείο (Jóhanna Arnórsdóttir, José Ángel Molina, Patrik Roddar, Božena Rudolf και Αικατερίνη Χριστοδούλου). Στην συνάντηση ανακοινώθηκε η επέκταση του Προγράμματος έως 31/12/2020 κατόπιν αίτησης του Συντονιστικού σχολείου και προτάθηκαν ημερομηνίες για δια ζώσης διεθνική συνάντηση το φθινόπωρο 2020.