R4MAD 20 3 2021Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του Ραλλείου Λυκείου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ἐνωση Βιοεπιστημόνων, «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία», πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως στις 19 και 20 Μαρτίου 2020 για 15η συνεχή χρονιά. Η θεματολογία της δεύτερης ημέρας (20/3/2021), «Προστατεύουμε τη θάλασσα, προστατεύουμε τη ζωή», συμπορεύεται με το Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+KA2 R4MAD που υλοποιείται στο σχολείο μας.

Κατά την έναρξη των εργασιών, το πρόγραμμα, οι σκοποί και οι στόχοι του, η μεθοδολογία υλοποίησης καθώς και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την εκπαιδευτικό του Ραλλείου και συντονίστρια του προγράμματος Κ. Χριστοδούλου. Στη συνέχεια, διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν τα εξής θέματα:

  • «Αναδεικνύοντας το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων στους οργανισμούς και το περιβάλλον», Αναστασοπούλου Αικατερίνη, Ερευνήτρια Β΄, Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.
  • «Γιατί είναι η Μεσόγειος ένα ευάλωτο οικοσύστημα;» Τσελεπίδης Αναστάσιος, Καθηγητής Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά.
  • «Οργανική ρύπανση στα θαλάσσια οικοσυστήματα», Χατζηνικολάου Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιακής Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=80NnhOADzWs

Η 15η Διημερίδα Διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του Ραλλείου Λυκείου Γ. Κατωπόδη (Βιολόγο, Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ἐνωσης Βιοεπιστημόνων) και Π. Μαρκόπουλο (Βιολόγο, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Erasmus+KA2 R4MAD.