OKA2019 1

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης αναπηρικού αμαξιδίου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου, παρουσία όλων των μαθητριών και των εκπαιδευτικών του Ραλλείου Λυκείου και αντιπροσωπείας του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών. Η αγορά του αμαξιδίου επετεύχθη από τη συγκέντρωση ενός τόνου πλαστικών πωμάτων στο Σταθμό Ανακύκλωσης του σχολείου μας. Την δραστηριότητα συγκέντρωσης συντονίζει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του σχολείου μας.

Η συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων στο Ράλλειο Λύκειο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Μέχρι τη μεταστέγαση του σχολείου στο νέο κτίριο, τα πώματα που συγκεντρώνονταν παραδίδονταν σε άλλους φορείς στο τέλος κάθε σχολικού έτους. Στο νέο κτίριο, που διαθέτει τον απαραίτητο χώρο αποθήκευσης, η διαχείρισή τους γίνεται από το σχολείο.

Οι στόχοι της δραστηριότητας συγκέντρωσης πλαστικών πωμάτων είναι δύο: Η κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητριών, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητριών, ανακυκλώνοντας έναν τόνο πλαστικού που θα κατέληγε στις χωματερές, ρυπαίνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και επιβαρύνοντας την υγεία ανθρώπων και οικοσυστημάτων. Το αναπηρικό αμαξίδιο, που αγοράστηκε με τη μέθοδο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, προσφέρθηκε στον Γιώργο, μαθητή του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου κ. Κατωπόδης ευχαρίστησε θερμά τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους για την προσφορά τους και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την αγορά δεύτερου αμαξιδίου. 

 Ekd paradosis anapirikoy amaksidiou 2019 3   Ekd paradosis anapirikoy amaksidiou 2019 2 
 Ekd paradosis anapirikoy amaksidiou 2019 1    Ekd paradosis anapirikoy amaksidiou 2019 4