unesco 2019 1Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019 έλαβε χώρα στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’Arc το ΙΘ' Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζομένων Σχολείων (ASPnet) UNESCO με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώντας τους στόχους, οραματιζόμαστε το μέλλον» και υποθέματα: ο ρόλος των νέων στην υλοποίηση των στόχων, ο ρόλος των συνεργασιών στην ανάπτυξη και το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των στόχων στη χώρα».

Το σχολείο μας συμμετείχε με δεκαμελή αντιπροσωπεία συνέδρων, δυο από τις οποίες, οι Ε. Γεωργιάκου και Π. Λουκή είναι μέλη της ομάδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 CCR (2017-2019).

Κατά τη διεξαγωγή του Συμποσίου, οι 220 μαθητές/τριες που συμμετείχαν από τα 22 συνεργαζόμενα σχολεία του Δικτύου Λυκείων Αττικής (ASPnet) UNESCO χωρίστηκαν σε 15 ομάδες εργασίας, οι οποίες επεξεργάστηκαν το θέμα κατά την πρώτη μέρα και παρουσίασαν τα πορίσματά τους στην ολομέλεια τη δεύτερη μέρα του Συμποσίου. Οι μαθήτριες-μέλη του CCR είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τις δράσεις του προγράμματος στους συμμαθητές τους.

Η καλλιτεχνική συμμετοχή του σχολείου μας ήταν θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε επί σκηνής από τις συνέδρους του Ραλλείου, σε σκηνοθεσία της φιλολόγου-θεατρολόγου του σχολείου μας Μ. Παναγιωτοπούλου.

Τον συντονισμό, την προετοιμασία και τη συνοδεία των μαθητριών ανέλαβαν οι συντονίστριες UNESCO καθηγήτριες του σχολείου μας κκ Χαραλαμπία Κανελετοπούλου (Φιλόλογος), Συντονίστρια του προγράμματος CCR και Αικατερίνη Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας), μέλος της παιδαγωγικής ομάδας.

unesco 2019 2