Στο πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος Climate Change Ready oι μαθήτριες της Α΄ τάξης που παρακολουθούν το μάθημα επιλογής « Διαχείριση Φυσικών Πόρων» και οι μαθήτριες της Α1 τάξης που στο μάθημα των Ερευνητικών Εργασιών ασχολούνται με το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής ενημερώθηκαν από τις κυρίες Ειρήνη Βλάχου, καθηγήτρια βιολογίας στο Λύκειο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό και Αλεξάνδρα Κλεάνθους, βιολόγο, βοηθό διευθύντρια στο Λύκειο Ιδαλίου, Λευκωσίας,.

Οι κυρίες Βλάχου και Αλεξανδρή βρέθηκαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Η Βιολογία στην Εκπαίδευση (1-3 Δεκεμβρίου 2017) και προσκλήθηκαν από το Βιολόγο του σχολείου μας κύριο Κατωπόδη, να παρουσιάσουν στις μαθήτριες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα την 4η Δεκεμβρίου την 6η και 7η ώρα με προβολή ομιλήτριες εποπτικού υλικού σχετικού με την πανίδα και τη χλωρίδα της Κερύνειας που προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητριών. Στην ενημέρωση δόθηκε και πολιτιστική διάσταση καθώς οι μαθήτριες έμαθαν κυπριακές παροιμίες σχετικές με το οικολογικό πρόβλημα όπως, « Μην πειράξεις το ποτάμι από το δρόμο του».

Από την πλευρά της Κύπρου προτάθηκε συνεργασία των 3 σχολείων που θα αφορά τη μελέτη του καιρού σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσω μιας κλειστής ομάδας facebook που θα συντονίζεται από τους υπεύθυνους καθηγητές της κοινοπραξίας αυτής.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν οι διδάσκοντες καθηγητές, κ. Ψωμά και κ. Κόλλιας και η συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος, κ. Κανελετοπούλου.

Η ενημέρωση είχε ως στόχο της την πληροφόρηση των μαθητριών για θέματα κλιματικής αλλαγής και σκοπό την οικολογική και πολιτιστική τους ευαισθητοποίηση

BIOLOGY UPDATE 2018 1     BIOLOGY UPDATE 2018 3

.