Στις 24 και 25 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα, Σλοβενία η 2η Διεθνική Συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ KA2 Getting Climate Change Ready CCR. Από το Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Κανελετοπούλου Χαραλαμπία, συντονίστρια του προγράμματος, Κακογιάννη Ευθυμία και Ψωμά Μαρία, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης οι συντονιστές κάθε χώρας παρουσίασαν τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στα σχολεία τους στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος καθώς και το σχεδιασμό των δράσεων για το δεύτερο χρόνο του προγράμματος.

Στην παρουσίασή της η κ. Κανελετοπούλου αφού αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος που υλοποιήθηκαν στο Ράλλειο, τόνισε ότι το σχολείο μας στοχεύει στην εφαρμογή της Ολιστικής Σχολικής Προσέγγισης που εμπλέκει ενεργά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας κατά την υλοποίηση του προγράμματος, ιδιαίτερα όσον αφορά δράσεις στον Παιδαγωγικό τον Κοινωνικό/Οργανωτικό και Περιβαλλοντικό/Τεχνικό τομέα. Επιπλέον εξήγησε ότι η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται πάνω στο μαθησιακό μοντέλο που περιλαμβάνει 5 φάσεις: 1) αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης/γνώσης, 2) στοχοθεσία και κριτήρια επιτυχίας, 3) επιλογή στρατηγικών και καθορισμός δράσεων, 4) παραγόμενα προϊόντα και ανατροφοδότηση και 5) αυτοαξιολόγηση και ομότιμη αξιολόγηση ως εργαλείο μάθησης.

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι συντονιστές επικεντρώθηκαν στη διαχείριση του Mobility Tool. Ακόμη ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις μετακινήσεις του σχολικού έτους 2018-2019 στην Ισπανία , τη Σλοβενία και την Πορτογαλία. Επίσης, ο επικεφαλής συντονιστής του προγράμματος κ. Proeger υπενθύμισε ότι οι συντονιστές των συνεργαζόμενων σχολείων οφείλουν να του παραδώσουν πληροφοριακό υλικό σχετικό με την υλοποίηση και τη διάχυση του προγράμματος προκειμένου να συντάξει την ενδιάμεση αναφορά. Ο διαγωνισμός για το λογότυπο του προγράμματος αναβλήθηκε γιατί τα σχολεία δεν είχαν περατώσει τον εσωτερικό διαγωνισμό. Τέλος, η κ. Κανελετοπούλου αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο του προγράμματος της Μαθησιακής Δραστηριότητας C3 που θα λάβει χώρα στο ράλλειο Λύκειο από 15 έως 19 Οκτωβρίου 2018.

Η διεθνική συνάντηση τελείωσε με επίσκεψη στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Λιουμπλιάνα.

ccr slovenia 2018