Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 2014-1-EL01-KA101-00007 ?Βελτιώνοντας το σχολείο», ο διευθυντής του Ραλλείου Λυκείου Δρ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης και η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας κυρία Αικατερίνη Χριστοδούλου μετέβησαν για δυο εβδομάδες από 19/4/2015 έως 3/5/2015 στη Φινλανδία προκειμένου να παρακολουθήσουν στην καθημερινή τους εργασία στο σχολείο το διευθυντή του σουηδικού-φινλανδικού σχολείου Gymnasiet Grankulla Samskola k.Niklas Walstrom και την καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας και υπεύθυνη των διεθνών σχέσεων του σχολείου κ. Sarah Mattila αντίστοιχα.

Το σχολείο είναι αντίστοιχο του ελληνικού λυκείου και σε αυτό φοιτούν περίπου 300 δίγλωσσοι μαθητές των οποίων η βασική μητρική γλώσσα είναι η σουηδική. Θεωρείται από τα καλύτερα σουηδικά σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι και οι θεμελιώδεις αξίες στις οποίες βασίζεται είναι η υπευθυνότητα, ο σεβασμός, η ανοχή, η ισότητα, η συνεργασία και η ενημέρωση.

Εκτός από τη στενή καθημερινή συνεργασία με τους Φινλανδούς ομολόγους τους, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν και άλλα σχολεία και είχαν συνάντηση με την υπεύθυνη εκπαίδευσης του Δήμου Kauniainen-Grankulla κυρία Heidi Backman. Ο Διευθυντής κ. Καλαϊτζίδης είχε επίσης συνάντηση με την κυρία Gru Blom του Φινλανδικού Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2015-2016 και συγκεκριμένα το καινοτόμο σύστημα phenomenon based learning. Πρόκειται για διαθεματική ζώνη διδασκαλίας διαφορετικών μαθημάτων που εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα-άξονα. Η μέθοδος ξεκίνησε πειραματικά από το γυμνάσιο Kasavuoren Koulu της περιοχής Kauniainen-Grankulla, το οποίο επισκέφτηκαν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί προκειμένου να συναντηθούν με την υποδιευθύντρια κυρία Leina-Maija Niemi, η οποία είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία και την πειραματική εφαρμογή του μοντέλου 10 χρόνια πριν.

Επίσης, ο κ. Καλαϊτζίδης και η κα Χριστοδούλου επισκέφτηκαν το φινλανδικό λύκειο Gymnasiet Larkan στο Huopalahti (Ελσίνκι) όπου ξεναγήθηκαν από το Διευθυντή κο Magnus Westerlund και μαθήτριες της Α τάξης. Επίσης παρακολούθησαν παρουσίαση μαθητριών της Α τάξης από εκπαιδευτικό ταξίδι τους στη Βουδαπέστη στο πλαίσιο του συστήματος phenomenon based learning στον άξονα «Ανθρώπινα Δικαιώματα».