Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS +, ΚΑ1, με τίτλο «Χτίζοντας μια κοινότητα μάθησης στο σχολείο» η φιλόλογος καθηγήτρια του σχολείου Χαραλαμπία Κανελετοπούλου επισκέφθηκε το κλασσικό λύκειο Istituto Istruzione Superiore ?Michele Amari? Giarre στη Σικελία για να παρακολουθήσει τη διδασκαλία της Ιστορίας και της Ιταλικής ως μητρική γλώσσα.

Κατά την επίσκεψή της παρακολούθησε τη διδασκαλία μαθημάτων της Ιστορίας και της Ιταλικής Γλώσσας. Παράλληλα, της δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει και τη διδασκαλία της Λατινικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας καθώς το σχολείο που επισκέφθηκε ήταν κλασικό. Ακόμη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας η κα Κανελετοπούλου έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού στην πρώτη τάξη του ιταλικού κλασικού σχολείου. Η ιταλίδα καθηγήτρια της Ιστορίας ενδιαφέρθηκε να χρησιμοποιήσει την παραπάνω παρουσίαση για τις μελλοντικές της παραδόσεις στο μάθημα της Ιστορίας, επειδή θεώρησε ότι είναι μια καλή εισαγωγή στην ελληνική Ιστορία και πολιτισμό. Επιπλέον συζήτησε με τους διδάσκοντες και το Διευθυντή του σχολείου για το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα και για το πρόγραμμα σπουδών. Τέλος αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις όσον αφορά στη διδασκαλία των μαθημάτων αυτών. Οι καθηγητές του ιταλικού σχολείου την ξενάγησαν στα αξιοθέατα της περιοχής και έδωσαν ως δώρο στην καθηγήτρια για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας μία σειρά από βιβλία της Ιταλικής Λογοτεχνίας που διδάσκονται στο Ιταλικό σχολείο.

Η κα Κανελετοπούλου ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα, ως όφειλε σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, για την εμπειρία που απέκτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Istituto Istruzione Superiore ?Michele Amari? και συζήτησε με τους φιλολόγους που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση τη δυνατότητα να ενσωματωθούν πολλές από τις καλές διδακτικές πρακτικές που παρακολούθησε στην διδακτική των μαθημάτων.

 Sicily  Italy 2016 2   Sicily  Italy 2016 3 

Sicily  Italy 2016 1