Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργάνωσε διαδικτυακά την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Παιδείας των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων με τις ίδιες θεματικές, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τρόποι υλοποίησης των αποφάσεων των Υπουργών Παιδείας που προηγήθηκαν. Οι δύο θεματικές είναι οι ακόλουθες: 

  • «H ανταπόκριση της εκπαίδευσης στην κρίση του COVID-19. Το δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση σε περιόδους πανδημίας και οι προκλήσεις της» (The education response to the COVID-19 crisis: The right to quality education in times of a pandemic and its challenges)
  • «Η αξιοποίηση της εκπαίδευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που τίθεται σε κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή, στο δημοκρατικό πολιτισμό» (Utilizing Education as a tool for promoting awareness of cultural heritage at risk from climate change in a culture of democracy).

Κατά την διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων που έλαβε χώρα στις 30/10/2020, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του σχολείου μας για την ενσωμάτωση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του δημοκρατικού πολιτισμού στην σχολική εκπαίδευση με τίτλο “New steps on an old path: Interdisciplinary cross-curricular project to integrate Intangible Cultural Heritage element Rebetiko in the daily teaching practice”.

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας και συντονίστρια του εν λόγω προγράμματος για το Ράλλειο κα Αικατερίνη Χριστοδούλου παρουσίασε το πρόγραμμα ως καλή εκπαιδευτική πρακτική κατά την έκτη συνεδρία της συνάντησης με θέμα: Cultural heritage awareness as part of a culture of democracy in schools/ Η ευαισθητοποίηση για την πολιτιστική κληρονομιά ως μέρος του δημοκρατικού πολιτισμού στα σχολεία.

https://www.coe.int/en/web/campaign-free-to-speak-safe-to-learn/-/meeting-of-the-council-of-europe-s-education-policy-advisers-network-epan-

https://rm.coe.int/draft-programme-of-meeting-of-the-council-of-europe-s-education-policy/1680a028e3

https://rm.coe.int/list-of-participants-of-the-meeting-of-the-council-of-europe-s-educati/1680a028e4