aei2019 1Το σχολείο μας λειτούργησε και φέτος ως συνεργαζόμενο σχολείο με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για την υλοποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ).

Οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ που επέλεξαν το Ράλλειο Λύκειο για την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες στα μαθήματα:

  • Πολιτική Παιδεία, Β’ τάξη, εποπτεύων Ν. Παναγιωτόπουλος (Κοινωνιολόγος),
  • Ιστορία, Β’ τάξη, Αικ. Παιδονόμου (Φιλόλογος),
  • Ιστορία, Α΄τάξη, Α. Κεσκεσιάδου (Φιλόλογος),
  • Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Γ’ τάξη Προσανατολισμού, Δ. Χαλικιάς, (Οικονομολόγος),
  • Βιολογία Β’ τάξης, Γ’ τάξης Γενικής παιδείας, Γ’ τάξης Προσανατολισμού, Γ. Κατωπόδης (Βιολόγος)

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μία ώρα Πρακτικής Άσκησης Διδασκαλίας σε σχολική τάξη, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών του ΕΠΠΑΙΚ.

aei2019 2Το σχολείο μας για μιά ακόμη χρονιά συνεργάστηκε με το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό τη παιδαγωγική κατάρτιση των φοιτητών του ανωτέρω τμήματος. Οι φοιτητές παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες των μαθημάτων Πληροφορικής που διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας με εποπτεύοντα τον καθηγητή Πληροφορικής και Υποδιευθυντή του Ραλλείου Λυκείου Δ. Αγγελιδάκη, ενώ ολοκλήρωσαν την παιδαγωγική τους κατάρτιση με Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας σε σχολική τάξη σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου τμήματος.