anakyklwsi 2017Η ομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή τοποθέτησε στην είσοδο του σχολείου μας σταθμό ανακύκλωσης για τα παρακάτω: ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες, τηγανέλαιο, ηλεκτρικούς λαμπτήρες, μελάνια εκτυπωτών και πλαστικά πώματα. Η διαχείριση των πλαστικών πωμάτων γίνεται σε συνεργασία με την Ομάδα Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για συνάνθρωπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Προκειμένου να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά ανακύκλωσης αλλά και να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την ευρύτερη τοπική κοινωνία, η ομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή εξέδωσε και διένειμε φυλλάδιο το οποίο οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τοιχοκολλήσουν στα κτίρια όπου διαμένουν κι έτσι να συλλέγουν υλικά και από τη γειτονιά τους.

Η ομάδα συλλέγει και παραδίδει στους αρμόδιους φορείς σταδιακά τα προς ανακύκλωση υλικά που συλλέγονται σε σημαντική ποσότητα. Έτσι, στις 23 Φεβρουαρίου 2017, παραδώσαμε 15 κιλά μπαταρίες στην εταιρία ανακύκλωσης ΑΦΗΣ.