Από τις 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδρομή της Β'τάξης του σχολείου μας στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.
Πρώτος προορισμός ήταν η Βυτίνα, γραφικό χωριό στο βουνό Μαίναλο. Εκεί περπατήσαμε στον Δρόμο της Αγάπης και μετά είδαμε το Δημοτικό Σχολείο, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο και άλλα καλοφτιαγμένα πετρόκτιστα οικοδομήματα. Αργότερα αναχωρήσαμε για την Καλαμάτα, που διαθέτει μεγάλο λιμάνι,ωραία ρυμοτομία, ιστορικά κτίρια και αρκετά πάρκα.
Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε την Αρχαία Μεσσήνη, στην οποία ενημερωθήκαμε από ξεναγό για το Θέατρο, την Αγορά,το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, το Ασκληπιείο, το Εκκλησιαστήριο, το Στάδιο, την Παλαίστρα και άλλα.
Την τρίτη μέρα αναχωρήσαμε για τη Μεθώνη και περιηγηθήκαμε στο εντυπωσιακό κάστρο της, που χτίστηκε από Βενετούς. Κατόπιν επισκεφθήκαμε το Νιόκαστρο της Πύλου και στο εσωτερικό του τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Καταλήξαμε στο γραφικό λιμάνι της Πύλου, που συνδέεται με την περίφημη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.
Τελευταίος προορισμός ήταν το Ναύπλιο, στο οποίο μαθήτριες ενημερώθηκαν για το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα(όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας)και ιστορικά κτίρια της Πλατείας Συντάγματος από τις φιλολόγους του σχολείου μας Κεσκεσιάδου Αναστασία και Παιδονόμου Κατερίνα, που ήταν συνοδοί μαζί με τον Παναγιωτόπουλο Νίκο (αρχηγό της εκδρομής),Πανόπουλο Γιώργο και τη Βολονάκη Χριστίνα

εκδρομη-Β-1a

εκδρομη-Β-2a