Η φετινή εκδρομή της Β’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Απριλίου 2022 με προορισμό την Πελοπόννησο.
Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε τον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας και ξεναγηθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια καταλύσαμε στο ξενοδοχείο στον Ελαιώνα Αιγίου – Διακοπτού. Τη δεύτερη ημέρα επιβιβαστήκαμε στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο από το Διακοπτό για τα Καλάβρυτα και απολαύσαμε την πανέμορφη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Στα Καλάβρυτα ξεναγηθήκαμε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος, περιηγηθήκαμε στο χωριό και γευματίσαμε στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Την τρίτη μέρα, αναχωρήσαμε για την πόλη της Πάτρας. Εκεί επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών όπου εκτίθενται ευρήματα που προέρχονται από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή της και τη Δυτική Αχαΐα γενικότερα, και καλύπτουν όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Κατόπιν, αναχωρήσαμε για το περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου της ACHAIA CLAUSS, όπου ξεναγηθήκαμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης ‘μαυροδάφνης’. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης και το απόγευμα αναχωρήσαμε για τον Πειραιά. Γυρίσαμε έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή αυτή, αφού όλα πήγαν πολύ καλά παρ’ όλες τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες.
Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Π. Ζουμπλιός (Υποδιευθυντής, αρχηγός εκδρομής), Ν. Παναγιωτόπουλος (υπεύθυνος πρωτοκόλλου COVID), Γ. Πανόπουλος, Π. Χρονόπουλος, Α. Χάιντα.