Την Τετάρτη 22-1-2020, ημέρα εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου μας, οι μαθήτριες των Β1 και Β3 τμημάτων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο και παρακολούθησαν σε δύο ομάδες τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Οδυσσέας και Ελένη. Η τέχνη της παραπλάνησης, της περιπλάνησης και της αποπλάνησης» και «Ιστορία των Επιστημών».

Στο πρόγραμμα «Οδυσσέας και Ελένη» παρουσιάστηκαν τα δύο αυτά πρόσωπα ως αφορμή για την ανάδειξη της διάστασης μεταξύ του Είναι και του Φαίνεσθαι, της δυνατότητας της γνώσης του εαυτού, τις πολλαπλές υποκειμενικές αλήθειες και τις διαφορετικές εκφάνσεις της μίας και μόνης αλήθειας. Κατά την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκαν οπτικοακουστικά ερεθίσματα που οδήγησαν σε συζήτηση και διατύπωση επιχειρημάτων από τις μαθήτριες και στην ανάδειξη των διαθεματικών και διεπιστημονικών συνδέσεων του συζητούμενου θέματος.

Στο πρόγραμμα «Ιστορία των Επιστημών», οι μαθήτριες με διαδραστικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με τη γοητεία των επιστημών και συζήτησαν τη διαφορές του «σήμερα» και του «χθες» στον τομέα της εξέλιξης των επιστημών με έμφαση στο έργο του Isaac Newton.

Την επίσκεψη διοργάνωσε ο μαθηματικός Σταύρος Δροσάκης, που συνόδευσε τις μαθήτριες με τη φιλόλογο Μαρία Παναγιωτοπούλου και την καθηγήτρια Αγγλικής Αικατερίνη Χριστοδούλου.

ekp ep 22 1 2020 5     ekp ep 22 1 2020 6