Την Πέμπτη 19-12-2019 μαθήτριες του τμήματος Β1 του Ραλλείου Λυκείου επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσουν ομιλία με θέμα <<Τεχνητή Νοημοσύνη>> του διακεκριμένου διεθνώς Έλληνα καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜIT Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, του επιστήμονα που έλυσε το γρίφο του Νας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Μεγάρου προβλήθηκε αρχικά συνέντευξη του Δασκαλάκη με στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του και απόψεις του για διάφορα θέματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Δασκαλάκης απάντησε σε 25 από τις 1200 ερωτήσεις που του είχαν στείλει ηλεκτρονικά το προηγούμενο διάστημα μαθητές, φοιτητές και καθηγητές από όλη την Ελλάδα και αφορούσαν τους τομείς στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και τα φιλοσοφικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση της.

Την επίσκεψη οργάνωσε η φιλόλογος Κεσκεσιάδου Αναστασία, που διδάσκει σχετικό με την ομιλία θέμα στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητική Εργασία(Project).

Episkepsi sto Megaro Mousikis Athinon 1 2020    Episkepsi sto Megaro Mousikis Athinon 2 2020