Την Δευτέρα 2/12/2019 και στα πλαίσια των μαθημάτων της Αγγλικής Γλώσσας και της Φυσικής Αγωγής, οι μαθήτριες του τμήματος Β1 παρακολούθησαν ειδική προβολή 3 εθνογραφικών ταινιών μικρού μήκους που αναφέρονται σε διαφορετικές εκφάνσεις της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον κινηματογράφο Astor στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μετά την προβολή, ακολούθησε συζήτηση με ακολούθησε συζήτηση με την αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ κυρία Ε. Μπαζίνη και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Ethnofest κύριο Σ. Μιχάλακα.

Η διδακτική επίσκεψη εντάσσεται επίσης και στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πιλοτικό πρόγραμμα UNESCO-Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Ενσωμάτωση του θέματος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην τυπική σχολική εκπαίδευση», στο οποίο το σχολείο μας δημιουργεί πιλοτικό εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Αγγλικής Γλώσσας, της Φυσικής Αγωγής, της Λογοτεχνίας και της Πληροφορικής με θέμα το Ρεμπέτικο ως εγγεγραμμένο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς στον κατάλογο πολιτιστικών μνημείων της UNESCO.

Την πρωτοβουλία και το συντονισμό της επίσκεψης είχε η εκπαιδευτικός Αγγλικής και συντονίστρια UNESCO του σχολείου Αικατερίνη Χριστοδούλου, η οποία συνόδευσε τις μαθήτριες μαζί με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Ευθυμία Κακογιάννη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Β. Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet UNESCO στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που μας έφερε σε επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη.

https://www.ethnofest.gr/el/festival/ 

 10o Festival Ethnografikou Kinimatografou 2019 1   10o Festival Ethnografikou Kinimatografou 2019 2