Xatzhkyriakeio Idryma 2019Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, αντιπροσωπεία 18 μαθητριών του σχολείου μας επισκέφτηκε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά. Η επίσκεψη προγραμματίστηκε ύστερα από επικοινωνία με τη Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Ιδρύματος κ.Κατσιλιέρη Αναστασία. Τις μαθήτριες συνόδευσε ο εκπαιδευτικός του σχολείου κ.Χαλικιάς Δημήτριος.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών. Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι μας υποδέχτηκαν στο χώρο σίτισης του Ιδρύματος και μας έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του, των δράσεων του αλλά και των δυσκολιών που αυτό αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης. Μετά την πρώτη γνωριμία με τους υπεύθυνους, οι μαθητές μας γνώρισαν μεγάλο αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο. Συζήτησαν και έπαιξαν μαζί τους γιa πολύ ώρα. Ενθουσιάστηκαν μάλιστα τόσο πολύ με την επίσκεψη τους που πραγματικά δεν ήθελαν να φύγουν! Κατά την αναχώρηση από το Ίδρυμα, η αντιπροσωπεία του σχολείου μας παρέδωσε στους υπεύθυνους παιχνίδια, τρόφιμα και ρούχα και μια μικρή συμβολική χρηματική προσφορά.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές θα είμαστε πάντα κοντά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, συμβάλλοντας έστω και λίγο στο πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει.

Στην δράση συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β’ τάξης Αποστολοπούλου Ελένη, Αρμένη Ευαγγελία-Συμέλα, Βουτέρου Δήμητρα, Ζόγκου Τιμοθέα-Δήμητρα, Κουγιά Μάρα, Λούβη Μυρτώ-Ξανθούλα, Λούβη Mελίνα-Σταματία, Μαχαίρα Ιωάννα, και της Α’ τάξης Μαγγίνα Ελένη, Μανταράκη Αικατερίνη, Μπαρμπαγιάννη Μαρία, Μουτεβελή Ιωάννα, Πατεδάκη Καλλιόπη, Σαλίβερου Ουρανία, Στάθη Μάρα, Σύρμα Ιωάννα, Τερεζάκη Νικολίνα, Χρόνη Σίλια.

Φυσικά προγραμματίζουμε ήδη την επόμενη επίσκεψη μας!