Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+KA2, «Climate Change Ready» (CCR), 35 μαθήτριες της Α΄ τάξης του Ραλλείου Λυκείου που διδάσκονται το μάθημα επιλογής « Διαχείριση Φυσικών Πόρων» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας στις 8 Νοεμβρίου 2017. Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητριών για την απόκτηση οικολογικής συνείδησης, ενώ επιμέρους στόχος ήταν η ενημέρωση των μαθητριών σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και η βιωματική προσέγγιση της ανακύκλωσης.

Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής , ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι προκειμένου να καταδειχθεί η σπουδαιότητα της ανακύκλωσης για την κοινωνία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε από το διδάσκοντα του μαθήματος «Διαχείριση Φυσικών Πόρων» κο Κόλλια. Οι μαθήτριες συνοδεύονταν επίσης από την κα Γιούργα και τον κο Κατωπόδη, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

 kpe drapetsonas 2017 1    kpe drapetsonas 2017 2