biologiko 2016Την Παρασκευή 21-10-2016, μαθήτριες των τμημάτων Θετικού Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ συνοδευόμενες από τους καθηγητές Βιολόγους κκ Γιώργο Κατωπόδη και Παναγιώτη Μαρκόπουλο οι οποίοι και διοργάνωσαν την επίσκεψη.

Στο Βιολογικό Τμήμα τις μαθήτριες υποδέχτηκε η κα Τσιτσιλώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας και Αντιπρόεδρος του Τμήματος, και τις ενημέρωσε για την εν γένει ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος. Στη συνέχεια, οι μαθήτριες παρακολούθησαν ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή κ. Κοσμά Χαραλαμπίδη για τη σημασία της επιστήμης της Bιολογίας, τη διασύνδεση των επιστημών και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ αυτών καθώς και για θέματα έρευνας του εργαστηρίου. Στη συνέχεια οι μαθήτριες πραγματοποίησαν εργαστηριακές δραστηριότητες στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανάπτυξης Φυτών. Τέλος, επισκέφθηκαν το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο οποίο ξεναγήθηκαν από τον Συνεργάτη Ερευνητή Δρ. Χρήστο Γεωργιάδη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την η κα Ουρανία Τσιτσιλώνη τον κ. Κοσμά Χαραλαμπίδη και τον κ. Χρήστο Γεωργιάδη για τη φιλοξενία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που προσέφεραν στις μαθήτριές μας.