Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθήτριες παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Πάρε τον έλεγχο χέρια σου: Γυναικολογικοί Καρκίνοι και Καρκίνος του Μαστού», στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου και Λυκείου Θηλέων Πειραιά. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.
Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητριών σε θέματα υγείας, η πληροφόρησή τους για τους γυναικολογικούς καρκίνους και τον καρκίνο του μαστού, ώστε να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους, να φροντίζουν κατάλληλα την υγεία τους και να κάνουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη σοβαρών νόσων.
Οι μαθήτριες παρακολούθησαν ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς με θέμα την κουλτούρα πρόληψης, φροντίδας του εαυτού και ελέγχου της υγείας και του οργανισμού που χρειάζεται να ξεκινούν από τη νεανική ηλικία έτσι, ώστε να συνεχιστούν, με τον κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο, στην ενήλικη ζωή.

gr-2

gr-3

gr-1