Το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά διοργάνωσε την Τετάρτη 4/10/23 εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του σχολείου, αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα των ζώων, υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Νικόλαος Ζαρκαδούλας, κάλεσε στο βήμα τον Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά, κο Διονύσιο Αναστασόπουλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη σημασία του σεβασμού των Δικαιωμάτων των Ζώων.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο κος Δημήτριος Χριστόπουλος, φιλόλογοι, ενώ ομάδες μαθητριών του Λυκείου έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις για τη νομοθεσία που προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης, η κτηνίατρος κα Ελένη Ραμαντάνη αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού και της στειρώσεως των ζώων, ενώ για την ευζωία των ζώων μίλησε ο κος Παναγιώτης Μοσχόπουλος, ιδιοκτήτης καταστημάτων Pet Shop, καθώς και μέλη Φιλοζωικών σωματείων.
Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Χαρβαλάκου Γλύκα Αθήνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Αλιγιζάκη Ασπασία (Σίσσυ), η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κα Μπουρδάκου Κυριακή, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Αντωνάκου Σταυρούλα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Πειραιά κα Αρβανίτου Δέσποινα, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και ευζωίας ζώων Πειραιά κα Καρακατσάνη Αντωνία καθώς απεύθυνε χαιρετισμό και η Ξένια Ντίζου (κτηνίατρος)
Παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής κος Βλαχάκος Νίκος.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν η κα Χρυσάνθη Κουμπάρου, Σ.Ε. Φιλολόγων Πειραιά, οι Υποδιευθυντές του Σχολείου, κος Πέτρος Ζουμπλιός και κος Δημήτριος Χαλκιάς, καθώς και το μαθητικό δυναμικό του Ραλλείου ΓΕ.Λ. Θηλέων Πειραιά, το οποίο δήλωσε ενθουσιασμένο με την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση και την επίσκεψη τετράποδων φίλων στον χώρο τους, αφού βιωματικά συμμετείχε ο εκπαιδευμένος γερμανικός ποιμενικός σκύλος, Έκτορας.

IMG 0468 zoo

 

zoo poster

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ_ΡΑΛΛΕΙΟΥ_ΓΕΛ_ΘΗΛΕΩΝ_ΠΕΙΡΑΙΑ__4_10_2023.pdf