Την Παρασκευή 4/11/2022, καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, οι μαθήτριες της Β’ και της Γ’ τάξης παρακολούθησαν το βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» στο προαύλιο του σχολείου.
Το πρόγραμμα εστιάζει στο γεγονός ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός στον οποίο οφείλονται κατά κύριο λόγο τα τροχαία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα: επίδραση αλκοόλ στον εγκέφαλο, χρόνος αντίδρασης, απόσταση ακινητοποίησης, αμυντική οδήγηση, οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών και εξωτερικοί & ψυχολογικοί παράγοντες.
Το πρόγραμμα άρχισε με θεωρητική εκπαίδευση- ομιλία από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο του προγράμματος (εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ) για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου με τίτλο «Καν’ το Σωστά» συνοδευόμενη από βίντεο που εστίαζαν στα θέματα: χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, απόσπαση προσοχής, ευγένεια στο δρόμο και συνέπειες τροχαίων ατυχημάτων.
Ακολούθησε η πρακτική ενότητα με χρήση των προσομοιωτών & βιωματικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με βάση τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς για θέματα πρόληψης τροχαίων με τη χρήση προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης, ζυγαριάς συσχέτισης βάρους – ταχύτητας, γυαλιών προσομοίωσης μέθης.
Συντονισμός: Κ. Βλαχάκου, Διευθύντρια