stress2020

H ομιλία αναβάλλεται

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και ώρα 12:00 για τις μαθήτριες και ώρα 17:00 για τους γονείς, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γ/σίου - Λυκείου ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Διαχείριση του Άγχους» με προσκεκλημένες ομιλήτριες την κ. Αγγελική Νικητάκη - Νάτα, Senior Professional Coach (Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης) - MSc Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων - Παίδων και την κ.Γεωργία - Χριστίνα Κανελλοπούλου, Ψυχολόγο - Οικογενειακή Σύμβουλο.

Η θεματική ενότητα που θα αναπτυχθεί σε σχέση με « Άγχος – stress - διαχείριση - Πανελλήνιες» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και κριτικής σκέψης των συμμετεχόντων ( παιδιά, γονείς )

Με την ολοκλήρωση της θεματικής ενότητας, οι εκπαιδευόμενες μαθήτριες και γονείς θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται την έννοια:

  • Του άγχους
  • Του stress
  • Να κατανοούν την διαφορά μεταξύ των εννοιών, καθώς και την σημασία των σχετικών γνώσεων.
  • Να αποκτήσουν και αναπτύξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, που αφορούν στην διαχείριση και στην αντίδρασή τους σε μια ποικιλία καταστάσεων.
  • Να προετοιμαστούν, ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή πώς να διαχειρίζονται περιπτώσεις που τους επιφορτίζουν συναισθηματικά.

Επειδή τα παιδιά αντιδρούν στο άγχος διαφορετικά από ότι οι ενήλικες και οι γονείς είναι η πιο σημαντική πηγή κοινωνικής και διαπροσωπικής ενίσχυσης που επηρεάζει τη μάθηση και διαμορφώνει τις στάσεις και τις αξίες των ατόμων κατά τα χρόνια της ανάπτυξής τους, η ομιλία θα γίνει  για τους γονείς και για τις μαθήτριες σε διαφορετικές ώρες.

Η απογευματινή ομιλία (17:00) αφορά όλους τους γονείς και όχι μόνο τους γονείς των μαθητριών της Γ Λυκείου.

Η είσοδος στο αμφιθέατρο είναι από την οδό Επονιτών.