Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Νιρβάνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Ψυχή και Λόγος. Ανακαλύπτοντας τον Παύλο Νιρβάνα (1866-1937), διοργανώθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 στο σχολείο μας Επιμορφωτική Συνάντηση για τους φιλολόγους του Πειραιά. Το σχολείο μας συμμετείχε με την εισήγηση της φιλολόγου- θεατρολόγου, Μαρίας Παναγιωτοπούλου, η οποία περιέγραψε τρόπους εφαρμογής θεατρικών τεχνικών σ τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο σχολείο μας, και ειδικότερα στο τμήμα Α3, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο τέλος της συνάντησης όλες οι μαθήτριες του Α3 παρουσίασαν τη θεατροποίηση του χρονογραφήματος του Παύλου Νιρβάνα « Το Καναρίνι» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Εισήγηση με τίτλο «Ο επίκαιρος Π. Νιρβάνας και η διδακτική αξιοποίησή του έργου του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» έγινε από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Χρυσάνθη Κουμπάρου, η οποία είχε και την όλη παρακολούθηση του σχεδιασμού της διδακτικής πρακτικής. Χαιρετισμούς απηύθυναν στη Συνάντηση: Σαράντος Οικονομίδης ,Διευθυντής του Λυκείου Ραλλείου Θηλέων Πειραιά, Θρασύβουλος Μαραγκόζογλου, Γυμνασιάρχης του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, Τασούλα Καραγεωργίου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Φαίη Αποστολίδου, εγγονή του Π. Νιρβάνα, και Νατάσσα Φλώρου εκ μέρους του ΕΚΠΑ. Στο Προεδρείο ήταν οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου, Μαρία Κασκαντάμη και Αναστασία Μεσσάρη.

Την εκδήλωση οργάνωσαν: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και Φιλόλογοι-Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕΚΕΣ Πειραιά.

Nirvanas 2019 2     Nirvanas 2019 4
 Nirvanas 2019 5    Nirvanas 2019 1
 Nirvanas 2019 3    Nirvanas 2019 6