Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου) και σε συνέχεια της συνεργασίας του Ραλλείου ΓΕΛ με το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2, 2017-19 “Climate Change Ready” (CCR) που υλοποιείται στο σχολείο μας, 13 μαθήτριες που ανήκουν στην ομάδα του προγράμματος με τη συνοδεία της συντονίστριας κ. Κανελετοπούλου και του κ. Παναγιωτόπουλου, μέλους της παιδαγωγικής ομάδας, επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο στις 11-12-2018 μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας.

Οι μαθητές και των δύο σχολείων, αφού ενημερώθηκαν για τα Παραολυμπιακά αθλήματα του μπάσκετ, του βόλλεϋ και του goalball συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις οργανωμένες από γυμναστές της Ειδικής Αγωγής και τον ομοσπονδιακό προπονητή του goalball.

Οι μαθητές πήραν μαθήματα ζωής, αγωνιστικότητας, υπομονής και επιμονής από τον παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, προσκεκλημένο από το Ειδικό Σχολείο, ο οποίος με το πηγαίο χαμόγελό του κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή και μίλησε με σθένος για το πώς μπόρεσε να μετατρέψει την αναπηρία του σε κάτι θετικό, για το πώς ένας άνθρωπος σε αμαξίδιο μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του όπως όλοι μας και για το πώς, όταν πέφτεις, μπορείς εύκολα να ξανασηκωθείς.

Η παραπάνω δράση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και την ανάδειξη και διάχυση καλών πρακτικών στο πεδίο της ενταξιακής εκπαίδευσης. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με την αναγκαιότητα επίδειξης σεβασμού στη διαφορετικότητα και με τις δυνατότητες προαγωγής ίσων ευκαιριών στη μάθηση.

eid sxoleio ccr 2018 1     eid sxoleio ccr 2018 2
 eid sxoleio ccr 2018 3    eid sxoleio ccr 2018 6