Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) πραγματοποίησαν οι μαθήτριες της Β τάξης θετικής κατεύθυνσης του σχολείου μας για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) στη μνήμη του κ. Γιάννη Παντή, Καθηγητή Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ και Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου μας Δημήτρης Αγγελιδάκης, Γιώργος Κατωπόδης, Νίκος Κόλλιας και Τάκης Χρονόπουλος.

Το ακαδημαϊκό έργο του Γιάννη Παντή παρουσίασε ο κ. Στέφανος Σγαρδέλης, Καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Ο κ. Γιώργος Χαρβαλιάς, π. πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), αναφέρθηκε στη συνεργασία της ΑΣΚΤ με τον Γ.Γ. του ΥΠΠΕΘ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» (https://www.youtube.com/watch?v=o_C-IGkvnGc) που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Παντή και αφορούσε την διακόσμηση του ΥΠΠΕΘ με 600 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής Ελλήνων καλλιτεχνών αποφοίτων της ΑΣΚΤ, τα οποία διατέθηκαν από τη συλλογή της ΑΣΚΤ στο ΥΠΠΕΘ και θα παραμείνουν ως επισκέψιμη έκθεση.

Η δυνατότητα να αποκτήσει το Υπουργείο την ιδιότητα ενός ανοιχτού μουσείου σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αποτέλεσε ένα όραμα του Γιάννη Παντή που ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εργάστηκε με θέρμη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του ΥΠΠΕΘ και να επισκεφθούν την έκθεση των έργων τέχνης, με την συνοδεία του κ. Περικλή Αντωναρόπουλου, υπεύθυνου συλλογής των έργων της ΑΣΚΤ.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΒ Γιώργος Κατωπόδης (καθηγητής του Λυκείου μας) και Μαρία Μαυραγάνη, παρουσίασαν το λεύκωμα με τις αφίσες των μαθητών (e-Book Διαγωνισμού Αφίσας ΠΕΒ.pdf ) που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας με θέμα: «Ελληνικές Θάλασσες, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΕΒ «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γιάννη Παντή. Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με τρείς αφίσες και η αφίσα της μαθήτριας μας Λίνας Χανή βραβεύτηκε ως μια από τις 5 καλύτερες. Τέλος, το ΔΣ της ΠΕΒ, απένειμε τιμητική πλακέτα στην σύζυγο και την αδελφή του Γιάννη Παντή, τιμώντας τη προσφορά του στην Βιολογία και την Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly» του ΥΠΠΕΘ και την παρακολούθησαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των σχολείων Β/μιας Εκπαίδευσης.

Την δραστηριότητα οργάνωσαν οι Βιολόγοι - καθηγητές του σχολείου μας, Γ. Κατωπόδης και Π. Μαρκόπουλος.

 yppeth 2019 1   yppeth 2019 2 
 yppeth 2019 3    yppeth 2019 4