Το Ράλλειο Λύκειο συμμετείχε με εθελοντική ομάδα για δεύτερη χρονιά στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας και συγκεκριμένα στον πρωινό αγώνα των 5 km που έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Την ομάδα αποτελούσαν 12 μαθήτριες, πολλές από τις οποίες συμμετέχουν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Climate Change Ready ( CCR) , και δύο καθηγητές, ο κ. Δημήτρης Χαλικιάς μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του παραπάνω προγράμματος και η κ. Χαραλαμπία Κανελετοπούλου, συντονίστρια του εν λόγω προγράμματος.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητριών σε θέματα εθελοντισμού με τη μορφή της κοινωνικής προσφοράς και της προστασίας του περιβάλλοντος .

Οι μαθήτριες με πολύ ενθουσιασμό μοίρασαν μπουκάλια με νερό στους δρομείς και τους εμψύχωναν στη διάρκεια του αγώνα. Επιπλέον, η ομάδα βοήθησε στη συγκέντρωση των πλαστικών μπουκαλιών για ανακύκλωση. Φυσικά, δεν ξεχάσαμε την πρωτοβουλία του σχολείου μας να συγκεντρώνει πλαστικά πώματα για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, γι’ αυτό και μαζέψαμε έναν μεγάλο αριθμό από αυτά.

Τέλος, η ομάδα πήρε ένα μικρό αναμνηστικό από το ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή της.

36 marathon 2018 1    36 marathon 2018 2