Greece Race for the Cure 2018 2Την Κυριακή 07-10-2018 το Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Greece Race for the Cure®.

Στο πνεύμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure διοργανώνει από το 2009 το συμβολικό αγώνα δρόμου και περιπάτου Greece Race for the Cure®.

Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον αγώνα με μια ομάδα 26 ατόμων. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος από τη Γ΄Λυκείου οι μαθήτριες Λυρώνη Ελένη, Σταματάκη Ιόλη, Σταματάκη Νεφέλη, Σπαραθαράκη Χαρά, από την Β΄Λυκείου οι μαθήτριες Γούλα Ευαγγελία, Γραμματικοπούλου Ευαγγελία-Νεκταρία, Μάρα Κουγιά, Λεωτσάκου Κατερίνα, Μπέση Παναγιώτα-Γρηγορία, Λούβη Μυρτώ-Ξανθούλα, Λούβη Mελίνα-Σταματία, Τσοπανίδου Αγγελική και από την Α΄Λυκείου η μαθήτρια Μανταράκη Αικατερίνη.

Επίσης συμμετείχαν οι απόφοιτες του σχολείου μας κ. Γιναργύρου Στυλιανή και κ.Μανταράκη Σοφία καθώς και γονείς των μαθητριών.

 race cure 2018 2    race cure 2018 3

Αθρόα ήταν και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Στην δράση συμμετείχαν οι: κ. Αλευρομαγείρου Σταυρούλα (Νομικός), κ. Γιούργα Αιμιλία (Φιλόλογος), κ. Κατωπόδης Γεώργιος (Βιολόγος), κ. Κόλλιας Νικόλαος (Φυσικός), κ. Μάμαλη Λαμπρινή (Θεολόγος), κ. Οικονομίδης Σαράντος (Διευθυντής Ραλλείου ΓΕΛ, Φυσικός), κ. Παιδονόμου Αικατερίνη (Φιλόλογος), κ .Φραγκιαδάκη Δέσποινα (Αγγλικής γλώσσας), κ. Χαλικιάς Δημήτριος (Οικονομολόγος) και ο κ. Χρονόπουλος Παναγιώτης (Μαθηματικός). Οργανωτές της δράσης για το Ράλλειο ΓΕΛ Πειραιά ήταν οι καθηγητές κ. Γεώργιος Κατωπόδης και κ. Δημήτριος Χαλικιάς. Το Race for the Cure® διοργανώνεται παγκοσμίως.

Ειδικότερα το Greece Race for the Cure® αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, ενώ είναι μια από τα μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 190.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης (ως και το 2018). Η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει θερμά το θεσμό του Greece Race for the Cure®, ο οποίος φέτος ξεπέρασε τις 40.000 συμμετοχές.

 Greece Race for the Cure 2018 1    Greece Race for the Cure 2018 3

race cure 2018 4