18th Student Conference of the UNESCO posterΣτις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2018 έλαβε χώρα στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης το ΙΗ' Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζομένων Σχολείων (ASPnet) UNESCO με θέμα «Ολιστική Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση: Ο ρόλος του Σχολείου, της Πολιτείας και των Διεθνών Οργανισμών».

Το σχολείο μας συμμετείχε με δεκαμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Α΄ τάξης: Μ. Κωστοπούλου, Α. Τσομπανίδου, της Β΄ τάξης: Α. Καζαντζίδη, Σ. Καμακάρη και της Γ΄ τάξης Α. Βασιλοπούλου, Β. Διναμάρκα, Α. Εξερτζή, Β. Ζώτου, Σ. Πατσέλη, Π. Στεφανή.

Τον συντονισμό, την προετοιμασία και τη συνοδεία των μαθητριών ανέλαβαν οι συντονίστριες UNESCO καθηγήτριες του σχολείου μας κκ Χαραλαμπία Κανελετοπούλου (Φιλόλογος), Μαρία Παναγιωτοπούλου (Φιλόλογος) και Αικατερίνη Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας).

Κατά τη διεξαγωγή του Συμποσίου, οι 220 μαθητές/τριες που συμμετείχαν από τα 22 συνεργαζόμενα σχολεία του Δικτύου Λυκείων Αττικής (ASPnet) UNESCO χωρίστηκαν σε 15 ομάδες εργασίας, οι οποίες επεξεργάστηκαν θέμα κατά την πρώτη μέρα και παρουσίασαν τα πορίσματά τους στην ολομέλεια τη δεύτερη μέρα του Συμποσίου.

Η καλλιτεχνική συμμετοχή του σχολείου μας ήταν θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε επί σκηνής από τις συνέδρους του Ραλλείου, σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Μ. Παναγιωτοπούλου.

18th Student Conference of the UNESCO