«Κι ένα άνθος μέσα στων αγωνιστών τα χέρια,

πότε όπλο γίνεται, πότε αγάπη, πότε γεφύρι…»

Παρά το πείσμα των καιρών… η γιορτή μας έγινε…

Οι μαθήτριές μας, με τη συμπαράσταση των καθηγητριών τους κα. Σταυρούλα Αλευρομαγείρου και κα. Αρετή Κουρκουμέλη, εόρτασαν πανηγυρικά και επετειακά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η γιορτή ενθουσίασε μαθητές και καθηγητές, όπως φάνηκε από το χειροκρότημα που όλοι όρθιοι έδωσαν στο τέλος…

Οι αφηγήτριες Ασπασία Βεργοπούλου, Σοφία Γεωργιάκου, Παρή Στεφανή, Θεοδώρα Καραμπίνη, Ίρις Ιορδανίδου και Αφροδίτη Εξερτζή παρουσίασαν μέσα από το δρώμενο «Εμένα με νοιάζει» τον προβληματισμό και το ρόλο του ενεργού πολίτη…

Οι μαθήτριες Ι. Κοροπούλη, η Δ. Θεοδωρακάκου, η Μ. Κονσολάκη, η Μ. Λύγκα, η Μ. Μαρκάκη, η Τζ. Ζιγγιρίδη και η Ξένια Κουρούκλη πρωταγωνίστησαν στο δρώμενο.

Η υπέροχη χορωδία μας με συντονισμό και πιάνο της Σταυρούλας Καμακάρη απέδωσε τραγούδια του Στ. Ξαρχάκου, Μ. Θεοδωράκη, Β. Παπακωνσταντίνου, με κιθάρα από τη Β. Παπαδοπούλου, τουμπερλέκι από την Ευ. Γραμματικοπούλου και Ν. Γεωργοπούλου, καθώς και πιατίνια από την Ευ. Γούλα.

Η γιορτή μας έκλεισε με το «Μεγάλο μας τσίρκο» και το σόλο από τη Σταυρούλα μας, καθώς και τη χορωδία να τραγουδά διατυμπανίζοντας «Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…».

Μια γιορτή που διόλου «μαθητική» δεν ήταν… αλλά καθαρά καλλιτεχνική… ενέπνευσε και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

Και του χρόνου παιδιά… Πάντα ηρωικά και ελεύθερα!

Πρόγραμμα

 17 noe 2017 1   17 noe 2017 2 
 17 noe 2017 3    17 noe 2017 4