Athens Marathon 2017Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA2 Climate Change Ready (CCR), το Ράλλειο Λύκειο συμμετείχε με ομάδες εθελοντών στον αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που διεξήχθη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, εθελοντική ομάδα 15 μαθητριών βοήθησε στο σταθμό τροφοδοσίας «Ευαγγελισμός» του αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Επίσης, μία ακόμα εθελοντική ομάδα 15 ατόμων που αποτελείτο από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες, γονείς μαθητριών και συγγενείς εκπαιδευτικών συνεργάστηκε με την ΜΚΟ « Ινστιτούτο για τον κόσμο» στον τομέα της ανακύκλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής» για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση των εθελοντών στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Η εθελοντική ομάδα της ανακύκλωσης συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια του νερού που οι δρομείς χρησιμοποίησαν για να τα διαθέσει μαζί με αυτά που συγκεντρώνονται στο σχολείο για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Και στις δύο εθελοντικές ομάδες διανεμήθηκαν δωρεάν μπλούζες, αντιανεμικά μπουφάν, καπέλα και κάρτες ελεύθερης μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην εθελοντική ομάδα της Ανακύκλωσης διανεμήθηκαν επιπλέον μπλούζες με το λογότυπο της ΜΚΟ.

Στη δράση συμμετείχαν η κα Κανελετοπούλου, Συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος, ο κος Κατωπόδης, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος και υπεύθυνος των ενδοσχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων του προγράμματος και η κα Κουρκουμέλη, φιλόλογος.

Ευχαριστούμε και τον κο Χαλβατζάρα, καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθεια του στην πραγματοποίηση της δράσης.

 marathonios athens 2017 1   marathonios athens 2017 2