28 10 2017Την 28η Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο. Οι Έλληνες το 1940 αντιστάθηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους. 77 χρόνια από το ηρωικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά στις αξιώσεις των Ιταλών, το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Πειραιά την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 τίμησε την θέληση των Ελλήνων να βροντοφωνάξουν «ΟΧΙ» και να παραμείνουν ελεύθεροι. 

Στο Α’ Μέρος της γιορτής έγινε ανάγνωση πρακτικού από το Διευθυντή του σχολείου, ορισμός σημαιοφόρου και παραστατριών και επίδοση αριστείων και βραβείων.

Στο Β’ Μέρος την εισαγωγή – πρόλογο έκαναν οι μαθήτριες Στεφανή Παρή, Μπαξεβανάκη Κατερίνα και Τσαντλογιάννη Κέλλυ.

Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ βασισμένου στα «Τετράδια Ημερολογίου» του Γιώργου Θεοτοκά.

Η Χορωδία τραγούδησε: «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Πνευματικό εμβατήριο», «Της αγάπης αίματα», «Άσμα ασμάτων», «Έφεδρος ανθυπολοχαγός»

Οι μαθήτριες Πορφύρη Κωνσταντίνα, Θεριανού Μαρία, Χανή Βασιλική απήγγειλαν αποσπάσματα από το «Ένας στρατιώτης μουρμουρίζει στο αλβανικό μέτωπο» του Νικηφόρου Βρεττάκου και η Θεριανού Μαρία απήγγειλε «Μικρός λαός» του Γιάννη Ρίτσου

Η χορωδία απαρτίζεται από τις μαθήτριες : Αργύρη Σοφία, Αρμένη Ευγενία, Γαϊτανίδη Λυδία, Γιναργύρου Στέλλα, Γούλα Ευαγγελία, Εξερτζή Αφροδίτη, Ζώτου Βενετία, Λυρώνη Ελένη, Μεϊμάρογλου Ειρήνη, Μουτεβελή Σεβαστή, Ταρταράι Ιρένα και Ψαρράκη Αφροδίτη.

  • Στο Πιάνο και στο Συντονισμό της χορωδίας ήταν η Καμακάρη Σταυρούλα.
  • Στην Κιθάρα η Παπαδοπούλου Βασιλική.
  • Στην Κιθάρα – Τουμπερλέκι και στην Επιμέλεια του Προγράμματος η Στεφανή Παρή.
  • Την σκηνή επιμελήθηκαν οι: Γεωργάκη Σπυριδούλα και η Ιωαννίδου Ελένη

Τη γιορτή επιμελήθηκαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες: Παιδονόμου Αικατερίνη και Μάμαλη Λαμπρινή