Όπως κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβριου πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ράλλειο Λύκειο με επιτυχία η ημέρα του αθλητισμού.

Στο ξεκίνημα της ο Διευθυντής του σχολείου μας έδωσε την πρώτη πάσα με μια μπάλα της Πετοσφαίρισης, για να συνεχίσουν τις ανταλλαγές για πέντε λεπτά οι μαθήτριες. Στη συνέχεια, η ομάδα Πετοσφαίρισης του σχολείου έδωσε αγώνα επίδειξης που παρακολούθησε όλο το σχολείο. Να θυμίσουμε ότι αυτή η ομάδα την προηγούμενη σχολική χρονιά έφτασε στα ημιτελικά των σχολικών αγώνων των Λυκείων του Πειραιά.

Είχαμε την τιμή να παρακολουθήσει τον αγώνα ο επί σειρά ετών αρχηγός και ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα Πετοσφαίρισης σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμια πρωταθλήματα. κ. Άκης Χατζηαντωνίου. Ο κ. Χατζηαντωνίου, αφού μίλησε σε όλο το σχολείο για τα οφέλη του αθλητισμού, έκανε ζέσταμα μαζί με τις μαθήτριες ? αθλήτριες, έδωσε συμβουλές τεχνικής και βοήθησε στην διαδικασία ανάπτυξης τακτικής στους αγώνες.

Στη συνέχεια, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ κ. Νικόλ Κυριακοπούλου μίλησε στις μαθήτριες στο αμφιθέατρο του σχολείου μας με παραστατικό τρόπο για την πορεία της στον αθλητισμό. Ακόμη, ανέπτυξε το θέμα Μητρότητα και Αθλητισμός, αφού η ίδια έγινε μητέρα πριν τέσσερις μήνες και τώρα συνεχίζει κανονικά της προπονήσεις έχοντας στόχο τις διεθνείς διακρίσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωταθλήτριά μας, εκτός από τα 15 πανελλήνια ρεκόρ που έχει πετύχει σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στη διάρκεια της καριέρας της και το τρίτο Παγκόσμιο μετάλλιο, έχει κερδίσει και τη σειρά αγώνων Diamond Leagueτης IAAF. Οι μαθήτριες, αφού άκουσαν προσεκτικά και με μεγάλο ενδιαφέρον, διατύπωσαν ερωτήσεις και ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Μαριαλένα Τσούλου, υπεύθυνη εθελοντισμού του Αυθεντικού του Μαραθωνίου της Αθήνας και μίλησε για το θέμα Εθελοντισμός και Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Οι μαθήτριες ενθουσιάστηκαν, δήλωσαν συμμετοχή και έτσι το σχολείο μας θα δώσει το παρόν σε καίριο πόστο με πολυπληθή ομάδα.

Συντονιστής Καθηγητής: Δημήτρης Χαλβατζάρας (Φυσικής Αγωγής)

imera athlitismou 2017 1    imera athlitismou 2017 2 
 imera athlitismou 2017 3    imera athlitismou 2017 4