Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας τίμησε τους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών Τούρκων με ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο και αφιερωμένο στις αξίες και τις ιδέες των αγωνιστών.

Ακολουθεί η εισαγωγή της τελετής όπως εκφωνήθηκε από την υπεύθυνη για τη διοργάνωση εκπαιδευτικό κα Σταυρούλα Αλευρομαγείρου.

«Η Ιστορία γράφεται με στυλό. Η αλήθεια όμως γράφεται με πολλούς τρόπους. Ένας από τους τρόπους που προσπαθήσαμε να περιγράψουμε σήμερα είναι ο τρόπος της ενόρασης των παιδιών. Είναι η μνήμη που είναι χαραγμένη βαθιά μέσα στην καρδιά μας. Είναι η μνήμη που σιγοκαίει στις ελληνικές ψυχές και περιμένει έναν άνεμο για να φουντώσει σαν πυρκαγιά παρασύροντας στο διάβα της όλες τις αμφιβολίες. Είναι αλήθεια ότι σήμερα οι νεοέλληνες είμαστε λίγο μπερδεμένοι και το ένα λάθος φέρνει το άλλο. Όμως υπάρχουμε! και αντιστεκόμαστε..... Αυτό ακριβώς είναι και το κλειδί της ύπαρξής μας. Η Αντίσταση..... Μία αντίσταση όμως που βγαίνει όχι από ένα manifesto αλλά από ένα τρόπο ζωής. Γιατί εμείς δεν μπορούμε να υπάρχουμε παρά μονάχα με ένα τρόπο την ...... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ».

Πρόγραμμα 

25martiou2017 2     25martiou2017 3