ralleio 160 1

Σε ζεστό, φιλικό και νοσταλγικό κλίμα κύλησαν οι δυόμισι (!) ώρες της εκδήλωσης του Ραλλείου Λυκείου και Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017. Κατάμεστο το αμφιθέατρο του νέου σχολείου μας από παλιές και νέες απόφοιτες, από παλιούς καθηγητές, διευθυντές, πολλούς γονείς, αλλά και επισήμους. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ξαναβρέθηκαν παλιοί συνάδελφοι και αναπόλησαν τα ωραία χρόνια που έζησαν στο σχολείο μας. Διότι στο σχολείο μας, όλοι περνούν όμορφα και οι καθηγητές και οι μαθήτριές μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες όσοι παρευρέθηκαν και μας τίμησαν στην μεγάλη γιορτή μας για τα 160 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου και τα 43 χρόνια από το γκρέμισμα του αρχικού-ιστορικού κτηρίου της Πλατείας Κοραή, που σηματοδοτούν την νέα σελίδα στην ιστορία του Ραλλείου.

Ένα νέο (και ελπίζουμε λαμπρό) κεφάλαιο ξεκινά για το Ράλλειο στο νέο και οριστικό σπίτι του. Όπως είπε ο διευθυντής του Ραλλείου Λυκείου «Εδώ θα ριζώσουμε και θα συνεχίσουμε τη λαμπρή μας πορεία. Σε ένα σταυροδρόμι της ιστορίας και της γεωγραφίας, το οποίο μετατρέπουμε σε σταυροδρόμι της παιδείας. Μιας παιδείας που ιστορικά παρέχουμε με επάρκεια, πάθος και αφοσίωση, με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής μας».

Μίλησαν για την ιστορία του Ραλλείου οι δρ Γιούλα Κωνσταντοπούλου και Πηνελόπη Καπελαρή, καθηγήτριες του σχολείου που συνταξιοδοτήθηκαν, η αρχιτέκτων μηχανικός και επιβλέπουσα του έργου Δονυσία Κοπανά για την κατασκευή του νέου κτηριακού συγκροτήματος, ενώ μαθήτριες του Β5 παρουσίασαν έρευνα για τις απόψεις των Πειραιωτών για το Ράλλειο. Το mood video του Νίκου Αρφανάκου, έφερε στο προσκήνιο ξεχασμένες σκηνές από τη ζωή στο σχολείο μας.

Η εκδήλωση συνοδευόταν από δύο παράλληλες εκθέσεις: την έκθεση παλιού βιβλίου (υπ. Χ. Κανελετοπούλου), στη βιβλιοθήκη του Ραλλείου Λυκείου και την έκθεση φωτογραφίας (υπ. Κατ. Χριστοδούλου) από τη ζωή του σχολείου, στον 1ο όροφο του Ραλλείου Λυκείου. ΟΙ εκθέσεις είναι επισκέψιμες κατά τις ώρες εργασίας του σχολείου, μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Οι διευθυντές των σχολείων επέδωσαν τιμητικά διπλώματα για την προσφορά τους στο σχολείο σε παλιούς διευθυντές (+)Κ. Κυρλαγκίτση, Δ. Καλαϊτζίδη, Ι. Παπαθεοχάρη, Μ. Παπασταθόπουλο, στον αφυπηρετήσαντα «ισόβιο» υποδιευθυντή του Γυμνασίου κ. Κώστα Ανδρέου, τον επίσης επί χρόνια υποδιευθυντή του Λυκείου Εμμ. Μαρή, αλλά και σε προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων (Ι. Παναγιωτόπουλο, Κ. Ξανθάκου, Ν. Μέλιο, Γ. Κατωπόδη, κα), όπως επίσης σε μεμονωμένους γονείς που έχουν ευεργετήσει το σχολείο (Α. Δούκας, Ε. Κλιτσίδη, Ζ. Γιαννακοπούλου, Γιαννακοπούλου, κα).

Από τους επισήμους παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης, ο π υπουργός κ Δρίτσας, ο π. υπουργός παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος (που ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των μαθητριών), ο Δ. Καρύδης (π. βουλευτής Α Πειραιά), ο κ. Κατσαφάδος (βουλευτής Α? Πειραιά), ο κ. Κ. Σιγαλάκος Αντιδήμαρχος Δ. Πειραιά, Ελ. Σταματάκη (βουλευτής Α? Πειραιά), η σχολική σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας και εκλεκτή συνάδελφός μας Χρυσάνθη Κουμπάρου, ο σχολικός σύμβουλος Φυσικών κ. Κώστας Στεφανίδης, ο π. σχολικός σύμβουλος και συνάδελφος κ. Κουμπής, η διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ε. Μπαφούνη, κα

Η ευχή όλων?άντε και στα 200?.

ralleio 25 1 2017 1     ralleio 25 1 2017 2
 ralleio 25 1 2017 3    ralleio 25 1 2017 4

Αφίσα

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Έκθεση φωτογραφίας "Το Ράλλειο μέσα από το φακό"

Έκθεση παλιού βιβλίου