Event-e1663-Image 940x300 NT

«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας και  μεταδόθηκε ζωντανά από το Πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ.

Ο σύνδεσμος με το μαγνητοσκοπημένο υλικό για την πρώτη και δεύτερη ημέρα της Διημερίδας είναι:

https://diavlos.grnet.gr/room/1604?eventid=7820&vod=8243_session

https://diavlos.grnet.gr/room/1604?eventid=7820&vod=8252_session 

Το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

Το Πρόγραμμα ΕΔΩ

 

14 DIHMERIDA BIOLOGIAS 2020-01

H Διημερίδα Βιολογίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο 06/03/ 2020 και μεθαύριο 07/03/2020 αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους.

Το ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ διοργανώνουν την 14η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ραλλείου (Γρηγορίου Λαμπράκη 1 και Επονιτών), Πειραιάς. (επισυνάπτεται χάρτης) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.Οι ώρες διεξαγωγής της θα είναι 09.45 - 13.30 την Παρασκευή 6 / 3 / 2020 και 09.45 - 13.30 το Σάββατο 7 / 3 / 2020. 

Η θεματολογία της διημερίδας περιλαμβάνει σύγχρονα ζητήματα της Βιολογίας όπως, η διάγνωση και αντιμετώπιση των γενετικών ασθενειών, ο προγεννητικός έλεγχος, οι εφαρμογές των βλαστοκυττάρων, η γονιδιακή ρύθμιση και οι ιογενείς λοιμώξεις.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με σημαντικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα της διημερίδας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://lyk-ralleion.att.sch.gr/index.php/gr/ και www.pev.gr  καθώς και στο facebook της ΠΕΒ, όπου και θα αναρτηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διημερίδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 4117027, FAX 210 4117028, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η διημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ 7 / 2 / 2020

Αφίσα Διημερίδας

Αίτηση Συμμετοχής

Πρόγραμμα -Πρόσκληση Διημερίδας

Παρουσίαση εισηγήσεων

Περιλήψεις των εισηγήσεων της 14ης διημερίδας Βιολογίας

Δελτίο τύπου

Υλικό παρουσιάσεων  

Ομιλητής/τριαΠαρουσίαση
Παναγιώτης Παφίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ «Εξέλιξη: Αφηρημένη επιστημονική θεωρία ή καθημερινή υπόθεση;»
Αθηνά Μαυρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ). «Κρίσιμα θέματα μετάδοσης του κοροναϊού μέσω του περιβάλλοντος»
Δρ. Έμα Αναστασιάδου, Ερευνήτρια Γ΄, Εργαστήριο Γενετικής, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημία Αθηνών. «Πέρα από το DNΑ... Η ρύθμιση των γονιδίων και ο συναρπαστικός ρόλος του RNA»

Βούλα Βελισσαρίου, PhD, Κλινική Κυτταρογενετίστρια, Επιστημονική Διευθύντρια τμήματος Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας Ομίλου Βιοϊατρικής.

«Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διάγνωση των χρωμοσωματικών ανωμαλιών κατά τον προγεννητικό και μεταγεννητικό έλεγχο»
Αλεξάνδρα Ηλιάδη, PhD, MSc, Κλινική Βιοχημικός, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στο Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών «Μεταβολικά νοσήματα: από τον γονότυπο στον φαινότυπο και από τη διάγνωση στη θεραπεία»

Παναγούλα Κόλλια, Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ

«Μοριακή διαγνωστική των συχνότερων μονογονιδιακών νοσημάτων - Αιμοσφαιρινοπάθειες και Κυστική ίνωση»