Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, μαθήτριες της Α’ τάξης παρακολούθησαν την ημερίδα ενημέρωσης μαθητών λυκείου και κοινού για τις νευροεπιστήμες με τίτλο «Εγκέφαλος και Υπολογιστής» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Την ημερίδα διοργάνωσαν οι Neuroholics, φοιτητική ομάδα από το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Νευροεπιστήμες του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης του κοινού για τον εγκέφαλο (Brain Awareness Week 2023).
Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες σχετικά με την χρήση υπολογιστή στη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών (τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου) καθώς και εισαγωγικές παρουσιάσεις με θεματολογία Νευρικό Σύστημα - Έλεγχος των κινήσεων – Αισθήσεις, συνδυάζοντας την σχολική γνώση με τη σύγχρονη επιστήμη. Οι μαθήτριες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρατηρήσουν προπλάσματα εγκεφάλου και ιστολογικές τομές στο μικροσκόπιο προκειμένου να κατανοήσουν τη δομή του εγκεφάλου ενώ συζήτησαν με τους ομιλητές για την επίλυση των αποριών τους.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού επιστημονικού κολλάζ με τίτλο «Εγκέφαλος και Υπολογιστής», στον οποίο η μαθήτρια Ειρήνη Σαρηγιάννη-Κασέρο απέσπασε το δεύτερο βραβείο.
Συντονισμός: Ευσταθία Στάικου-Δρακοπούλου (Βιολόγος)

neuro-science