reussir lexamen 2019«..Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις.»

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας της περσυνής Β΄τάξης (σχολ.έτος 2018-19), που με επιτυχία συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, τον Μάϊο του 2019 και απέκτησαν το πτυχίο επιπέδου Α1-Α2 στη Γαλλική γλώσσα. Το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, είναι δίγλωσσο (στα Ελληνικά και την ξένη γλώσσα) και η χρήση του στο εξωτερικό δεν απαιτεί μετάφραση.

Να σημειωθεί ότι ΟΛΕΣ οι υποψήφιες πέρασαν τις εξετάσεις, (επιτυχία 100 %) καθώς και ότι οι μαθήτριες διδάχθηκαν επί τριετίας Γαλλικά στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά. Συνέχισαν την εκμάθησή τους και την προετοιμασία για τις εξετάσεις στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας στο Λύκειο μας. «Η σκάλα της επιτυχίας πρέπει να στηριχτεί πρώτα σε κάτι σταθερό προτού μπορέσεις να την ανέβεις.» όπως έλεγε και ο Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας Βολταίρος, 1694-1778.

Έχοντας θέσει τις σωστές βάσεις, τους ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχουν και σε ανώτερα πτυχία. «Τι ήδιστον; το επιτυγχάνειν.»