Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο Α’ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας. Το Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά συμμετείχε με 10 μαθήτριες σε δύο ομάδες, την ομάδα «ΜΑΝΤΙΘΕΟΣ» και την ομάδα «ΑΜΑΛ». Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες πέρασαν στον ημιτελικό.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες τις Α και της Γ τάξης που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας στο διαγωνισμό: Μαριαλένα Καργαδούρη, Ειρήνη Κόρδα, Ελένη Μαγγίνα, Ασπασία Πετράτου, Παναγιώτα Πολυχρονιάδου, Αναστασία Σαΐτη , Σίλια Χρόνη, Κυριακή Αδάμ και Χαρά Μεγαγιάννη που ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η Αναστασία Σαΐτη κατέλαβε την πρώτη θέση του τρίτου γύρου στις ατομικές βαθμολογίες.

Ο εικονικές δίκες «Πρωταγόρας» αποτελούν ένα πνευματικό άθλημα, ένα παιδαγωγικό παιχνίδι οργανωμένο σε δύο άξονες – την επιχειρηματολογία, ως μέσο πειθούς, και τη δικαιοσύνη. Η διοργάνωση έγινε με την ευγενική υποστήριξη του Ραλλείου Γυμνασίου Πειραιά από τον Εκπαιδευτικού Οργανισμό “ΑΦΙΞΙΣ” σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής για την Εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ελένη Λαμπρινάκου φιλόλογο, υπεύθυνη του ρητορικού ομίλου και την κ. Σταυρούλα Αλευρομαγείρου, νομικό του σχολείου μας, για τη συμβολή της στις προπονήσεις.

Protagoras 2019 1    Protagoras 2019 2 
 Protagoras 2019 3    Protagoras 2019 4