Οι μαθήτριες του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά Σοφία Γεωργιάκου, Αγγελική-Χριστίνα Βασιλοπούλου και Ίρις- Σταυρούλα Ιορδανίδου, μετά από γραπτή εξέταση και με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα, επελέγησαν να συμμετάσχουν στην ειδική μαθητική προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου EUROSCOLA DAY η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου 2017 στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η μαθήτρια μας Στυλιανή Πατσέλη ορίστηκε ως πρώτη αναπληρωματική.

Τα κριτήρια επιλογής ήταν τα εξής:

Α. γραπτή εξέταση στο θέμα: «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;»

Β. η άριστη γνώση ξένων γλωσσών.

Γ. η σχολική επίδοση τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής ήταν η καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας κ. Αικατερίνη Χριστοδούλου.