Το Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά συμμετείχε στους διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης που, για τρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσαν στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2017 τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και υψηλές βαθμολογίες.

Η πενταμελής ομάδα του σχολείου μας αποτελείτο από τις μαθήτριες της Β τάξης Μαγδαληνή Δήμου, Αφροδίτη Εξερτζή, Δανάη και Ίριδα Ιορδανίδου και της Α τάξης Δανάη Θεοδωρακάκου και Μαριαλένα Λύγκα.

Μαζί με μαθητές από άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής πήραν μέρος με εξαιρετικές επιδόσεις στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων, του Αυθόρμητου και του Προτρεπτικού Λόγου. Συγκεκριμένα στο ομαδικό αγώνισμα του Debate κέρδισαν τους δύο από τους τρεις αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν, και στα ατομικά αγωνίσματα η Δανάη Θεοδωρακάκου κατατάχθηκε στην όγδοη θέση στον αυθόρμητο λόγο με θέμα "Τα αγαθά κόποις κτώνται", ενώ η Αφροδίτη Εξερτζή με θέμα "Εθελοντισμός" (βαθμολογία 81/90) και η Ίρις Ιορδανίδου στους Προτρεπτικούς με θέμα "Τυφλή πίστη" (βαθμολογία 87/90) κατατάχθηκαν στην πρώτη θέση των ημιτελικών βαθμολογικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ράλλειος ήταν το μοναδικό από τα δημόσια σχολεία που έφτασε μέχρι τους τελικούς.

Η ομάδα των πέντε κοριτσιών, εκτός από τα χειροκροτήματα, τους επαίνους και τον ενθουσιασμό κοινού και κριτών, έλαβε τη φαρέτρα της χαράς, της επικοινωνίας, της ουσιαστικής ψυχαγωγίας, την καλλιέργεια της λογικής και της φαντασίας τους. Γι' αυτό και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη διοργάνωση.

Την πενταμελή ομάδα εκπαίδευσε και εμψύχωσε η φιλόλογος καθηγήτρια του Ραλλείου Γυμνασίου κα Ελένη Λαμπρινάκου, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Κ. Ξανθάκου παραχώρησε το γραφείο της για τις ανάγκες συναντήσεων της ομάδας.

Συγχαίρουμε θερμότατα τις εξαίρετες μαθήτριές μας και την επίσης ακούραστη κα Ελένη Λαμπρινάκου.

diasxolikoi agwnes ritorikis texnis 2017 1     diasxolikoi agwnes ritorikis texnis 2017 2
 diasxolikoi agwnes ritorikis texnis 2017 3    diasxolikoi agwnes ritorikis texnis 2017 4