Οι μαθήτριες Γκιτάκου Άρτεμις (Β1), Μανιάδη Άννα (Α3) και Πεφάνη Πελαγία (Α4) πήραν μέρος στον 9ο Διεθνή και 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιστήμονας του Cassini για μια μέρα! (Cassini Scientist for a day!). Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού έγραψαν μια έκθεση όπου πρότειναν τους επόμενους ερευνητικούς στόχους του διαστημοπλοίου Cassini, επιχειρηματολογώντας για την επιστημονική τους αξία. Οι εργασίες τους διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν με έπαινο.

Ο διαγωνισμός αυτός είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να προτείνουν που πιστεύουν ότι πρέπει να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού σκάφους Cassini, κατά την επόμενη παρατήρησή του που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο χειμώνα για να έχουμε ενδιαφέρουσες μετρήσεις. Η ειδική ομάδα της NASA έχει επιλέξει τρεις πιθανούς στόχους παρατήρησης στην περιοχή του πλανήτη Κρόνου: α) Τον δορυφόρο Ρέα, β) τους δορυφόρους Τιτάνα, Τηθύ και Εγκέλαδο, γ) μια μέρα στον Κρόνο. Αποστολή των μαθητών ήταν να επιλέξουν ποιος από αυτούς τους στόχους παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το διαστημόπλοιο Cassini-Huygens είναι μια ρομποτική αποστολή σε συνεργασία της NASA/ESA/ASI με στόχο τη μελέτη του συστήματος του Κρόνου, δηλαδή του πλανήτη Κρόνου και των δορυφόρων του. Η διαστημική αποστολή Cassini-Huygens άρχισε στις 15 Οκτωβρίου του 1997 και επτά χρόνια μετά την εκτόξευση και πολλαπλές διαπλανητικές τροχιές, τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο την 1η Ιουλίου 2004. Από τότε μας έχει αποστείλει τεράστια ποσότητα επιστημονικών δεδομένων καθώς επίσης και φωτογραφίες του συστήματος του Κρόνου ασύλληπτης λεπτομέρειας και ομορφιάς.