roots poster 2020Την Κυριακή 3/5/2020 είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα η Εκδήλωση Διάχυσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA2 “ROUTES TO OUTDOOR-ORIENTED TEACHING AND SUSTAINABILITY/ROOTS” στο αμφιθέατρο του σχολείου με προσκεκλημένους, εκτός από τα μέλη της στενής σχολικής κοινότητας, εκπροσώπους της τοπικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα,το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα περιελάμβανε παρουσίαση από τη Συντονίστρια Αικ. Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας)

  • των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από το Σεπτέμβριο του 2017 στο σχολείο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
  • των τοπικών, Ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργειών και συνεργασιών που αναπτύχθηκαν,
  • καθώς και του καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ἐδινε το βήμα στις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του προγράμματος να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα.

Τέλος, για το τρίτο μέρος της εκδήλωσης, είχε προγραμματιστεί εργαστήριο θεατρικού αυτοσχεδιασμού με θέμα την Αειφορία στην καθημερινότητα υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου-θεατρολόγου και μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας Δρ Μ. Παναγιωτοπούλου, με ελεύθερη συμμετοχή των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση ματαιώθηκε λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων έως και τις 10.5.2020 σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ/οικ.24343/20 (ΦΕΚ-1293 Β/10-4-20).