Geoparks 2019Η κα Αικ. Χριστοδούλου, Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 Routes to Outdoor Oriented Teaching and Sustainability/ ROOTS (2017-2020) και συντονίστρια εκπαιδευτικός του προγράμματος του Δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO Associated Schools Network, παρακολούθησε μετά από αίτησή της την ημερίδα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε από την Ελληνική εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UNRIC), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου και το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία που έχουν αναπτύξει δραστηριότητες σε θέματα βιωσιμότητας, οι δυνατότητες συνεισφοράς των περιοχών που έχουν αναγνωρισθεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα και την Κύπρο στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, προώθησης και προβολής της συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο Διεθνές Πρόγραμμα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.